Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IBK Tygriket 99 A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
IBK Tygriket 99
Innebandy
A-lag Herrar

Match

Östra SK Jönköping

9 - 6
Jönköpings Idrottshus D-hall
27 september 2009
14:00

IBK Tygriket 99

Referat

Referat: Östra SK Jönköping - IBK Tygriket 99

Att förlora svider alltid. Den dagen det inte känns som en tagg som sätter sig djupt in i självkänslan och vrids runt en aning så att det smärtar sådär extra jävligt, den dagen är det dags att lägga klubban på hyllan för all framtid. Därmed är det enda positiva med matchen mot Östra SK redan avhandlat. För det sved verkligen precis som de gånger Tygriket mot förmodan tidigare sprungit på en blåkocka. Med andra ord är det inte under några som helst omständigheter dags att lägga klubban på hyllan och lägga sig ned för att dö.

För Tygriket kommer tillbaka gott folk. Grinigare och mer hämdlystna, men tillbaka i vinnarspåret ska dom snabbare än kvickt.

Runt om i innebandysverige finns det mängder med amatörskribenter som på såväl fyndiga, välbeskrivna, überpartiska eller bara allmänt kortfattat vis, i form av referat återger en match för nätsurfande innebandynördar att gotta sig i. Merparten av dessa väljer dock att enbart referera till de matcher som det egna laget går segrande ur. Vilket alltså innebär att det florerar mängder med hyllningsprosa över ärofyllda segrar ute i cyberspace. Visserligen är det ett vida känt faktum att det är segraren i ett slag som sedan skriver historia. Men det kan ju innebära att det ges en något skev bild av verkligheten ibland. Här på Tygrikets hemsida ägnar vi oss dock inte åt sådan självförnekelse att det blundas för en eller annan förlust. För även en förlorad match är en spelad match, och eftersom varje spelad match är unik i sig så förtjänar varje match ett litet omnämnande. Oavsett om resultatet var tilltalande eller ej.

Nog med filosofiskt svammel och tillbaks till verkligheten. En verklighet där alltså Tygriket gick på en gigantisk mina och förlorade säsongens första bortamatch med 9-6. Till saken hör även att gästerna putsade till siffrorna en aning mot slutet. Innan dess fanns det inte mycket ljusglimtar att omnämna. Vilket därmed osökt för oss in på det negativa. För sådana aspekter fanns det gott om att lyfta fram ur matchen.

Nu frågar sig säkert alla innebandynördar som bemödat sig tid att läsa detta referat så här långt, vad det skall tjäna till att älta negativa aspekter ur en redan spelad match.

Svaret på den frågan är enkel!
Nämligen, ingenting.

Ändå måste man ju även i nederlagets bittraste stunder vara ärlig och medge vad som var bra och givetvis också mindre bra.

Bra var framförallt hemmalaget Östra SK som matchen igen spelade behärskat och tålmodigt. Spelarna var både individuellt skickliga och samspelta. Just dessa egenskaper skulle ju även kunna vara en passande beskrivning av Tygriket i normala fall. Men i just denna matchen var det inget snack om vilket lag som satt i förarsätet. För Tygriket hade säkerligen lika mycket boll, skapade mängder med chanser och vann skottstatistiken, men var ändå aldrig riktigt nära. För när det kommer till kritan fanns det i denna match två avsevärt stora skillnader lagen emellan. Två saker som egentligen hänger samman.

Först och främst var det inställningen som hemmalaget hade betydligt större kvantiteter av. Det i sin tur leder till skärpan och fokuseringen och där hittar vi den avgörande faktorn i matchen. För Tygriket slarvade nämligen kopiöst mycket vissa stunder och detta utnyttjade det spelskickliga hemmalaget fullständigt oresonligt. Det small direkt när lite småloja bortaspelare drällde med bollen i mittzon. Hemmalaget däremot spelade med betydligt större marginaler vilket givetvis också minimerade misstagen. Huruvida det var Tygrikets som slarvade mest och därmed var dåliga, eller hemmalaget som spelade behärskat och fick gästerna att göra misstag och alltså var bra, låter vi vara osagt. Förmodligen ligger sanningen i båda dessa beskrivningar. Att de tre poängen stannade kvar i Jönköping kan dock ingen i hallen ha haft några större synpunkter på.

Till sist...
http://www.youtube.com/watch?v=rq9fZt69I9E ... Då är det nya tag som gäller.

Matchfakta
Östra SK Jönköping - IBK Tygriket 99 9-6 (4-2, 2-0, 3-4)

0-1 Fredrik Johansson
1-1
2-1
2-2 Björn Andersson
3-2
4-2
5-2
6-2
7-2
8-2
8-3 Adam Myrman (Fredrik Johansson)
9-3
9-4 Fredrik Johansson (Peter Kristensson)
9-5 Simon Ericsson (Daniel Eliason)
9-6 Dag Brodén (Peter Kristensson)

Skott: 31-37
Publik: 139
Utv: ÖSK 1x2, TT99 -
Domare: Peter Frankenberg & Johan Myhr

Hôven
*** Puh
** Muggen
* Ella

Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Fredrik Johansson 1 2 1 0 3
Peter Kristensson 1 0 2 0 2
Adam Myrman 1 1 0 0 1
Björn Andersson 1 1 0 0 1
Daniel Gripestam 1 0 1 0 1
Andreas Ljunggren 1 0 0 0 0
Jonathan Johansson 1 0 0 0 0
Kristoffer Arvidsson 1 0 0 0 0
Viktor Nyden 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng

Andra möten i serien

lör 2 jan 2010, 15:00 IBK Tygriket 99 - Östra SK Jönköping 5 - 2